genx yg mya sayam ketad'2 !

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

Monday, 28 November 2011

cerita lawak :]

jawab salma tu duluw yerp ! hari niy mya rasa
nak share cerita'2 lawak jerp kat kOrang , jOm bace !

->nak citew pun malas :]
Pada masa dahulu, ada sebuah kampung di mana semua rakyatnya amat rajin belaka tidak ada yang malas. Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas.
Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku, katanya, “Patik adalah yang paling malas.” Raja pun bertanya, “Apa tahap malas tuan hamba?” Lalu jawab lelaki tersebut, “Kalau patik hendak makan, ada orang yang suapkan patik.”
Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi lalu berkata, “Patik lebih malas lagi daripada dia tuanku.” Tuanku pun bertanya kepadanya, “Sampai mana pulak tahap malas tuan hamba?” Maka jawabnya, “Kalau patik makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan.”
Maka raja pun terdiam seketika. Tanpa disangka² datang seorang budak lelaki kepadanya sambil berkata,
“Patik adalah yang paling malas tuanku.” Raja pun bertanya, “Bagaimana pula tahap kemalasan kamu si budak?” Budak itu pun menjawab, “Nak cite pun malas.”


->ujian kesihatan :]
Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Lias terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati Amin.
Lias : Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Lias : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah
terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Lias : Saya datang untuk ujian air kencing…


->penadol
Asari melihat rakannya, Ajoi sedang membuat kopi. Kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Asari bertanya kepada Ajoi…
Asari: “Kenapa kau masukkan panadol dalam kopi tu?”
Ajoi: “Kopi ni panas… bagi panadol kurang sikit panas dia…”


->mayat
Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya… tangannya pon sedang menunjukkan tanda “peace”…

->kali pertama pembedahan
Seorang pesakit yang akan dibedah terbaring di katil bilik bedah dengan muka yang pucat. Seorang doktor bedah muda masuk sambil menyapa pesakit tersebut dengan ramah.

"Awak kelihatan takut sekali, jangan bimbang, semuanya akan berjalan dengan baik dan lancar, jadi tabahkan hati mu..."

"Bagaimana tidak takut doktor, seumur hidup, inilah kali pertama saya dibedah."
"Sama-sama, saya juga kali pertama buat pembedahan, saya sama sekali tidak merasa takut..."
-SUMBER-

KLHA WATLEK WATPEACE ^_^v
tu jerp mya nak share , enjOy yaw ~


dah bace ? like lha :]

Thursday, 24 November 2011

im sorry :[

awa sy nak mintak maaf sebab akhir'2 nim
sy kerap buat awak tertekan , marah , trase aty nan sy .
sy sendiri pun tak tahu nape .
terukkan dapat makwe mcm sy .
tapi ,
DEMI NAMA ALLAH ,
SAYA MASIH CINTAKAN AWAK :[


dah bace ? like lha :]

Tuesday, 22 November 2011

JOM TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWER !

WAJIB JAWAB SALAM TUH DULUW ! hye reader's .
hOhO tadikan lepas mya mengedit belog mya yg tak cunss ni mya pOn dgn rajinnye jenjalan melawat belOg org lain . *HOBI TUH !
pastu bila mya fOllow blog kak dyla
mya tertarik 1 sagmen kat blOg dea .
nak tahu sagmen apew ? TAJUK ENTRY NEYH LHA SYG :]
.
.


#cantek banner akak :[]

k lah meh mya nak citew sikit pasal blog mya yg biase'2 nie :

-> ni blog kedua mya . blog pertame mya ada , 
tapi tak aktif pun . sebab blog 1st mya , mya buat masa
mya masuk bengkel COOL BLOG :]
* dulu mya pernah masuk bengkel COOL BLOG .
wahh , masa mya masuk bengkel tu mya tak tahu apa'2 pun pasal blog ni !
bila dah msuk bengkel tuh dea ajar lah serba sedikit tntang blog ni .
cikgu'2 yg ajar mya tu ckap bole buat duit .
tapi sampai sekarang mya tak tahu mcm mana nak buat duit!

-> blog ny cantek sebab mya ekut tutorial orang *cantek ke ?

-> kalau mya rasa nak luahkan ape'2 , ney lah my online diary mya !
nak'2 pasal  mr right mya .HEHE .
 
-> ni 1st time mya masuk contest , 
kalau tak menang pOn tape . 

-> mya nak lah jgak blog mya Ramai yg fOllow , jeles tau 
tngok blog orang beratus - ratus yg follow !

ni mya tag orang bertuah ! akma .
*sorry mya tag sorang je , mya tak tahu nak tag sape =,='




dah bace ? like lha :]

Monday, 21 November 2011

background mcm mya :]

jwab salam tuh dluw ! hye reader's , lam 1 minggu lpas adew lha sOrang dua
 adek ni tnya mya .
akak'2 , akak ambik kat mane background untuk blog akak ?
share kat adek bOle , nak gnew jgak .
oke lah tapi sebelum tuh mya mintak maaf baru nak share oke :]
tak engat lha syangss .
untuk adek yg mintak di rahsiakan identiti tuh ,
meyh akak ckap .
akak ambek kat sini jerp 
.
.
.
.
.
.
.

tekan sini :]
 
oke ? cantek'2kan ? oke lha tuh jerp yg mya nak share harini .
lau kOrang nak pun just take it ~
enjOy it , kbhOi :[] 
p/s : untuk adek tuh tak pyah lha creadit'2 oke . akak tak 
perlukan pOn :]


dah bace ? like lha :]

tIPS KEKALKAN HUBUNGAN CINTA KORANG :]


jwab salam tuh duluw ! hye reader's , hari ni mya mcm rajin nak menaip jerp .
mya nak kongsi kat kOrang tip sikit untuk kkalkan hbngan korang ~
*i hOpe percintaan i kali ni kekal lha , tanak sekerat jalan :]* haha BERHARAP SANGAT 






1:
mulakan hubungan korang dengan ikhlas , jangan malu untuk jadi diri korang 
yang sebenarnya oke :]
2:
korang perlu  lha percaye 1 same lain , jgn lha duk percaye sangat 
ape yg org ckap kat korang pnye couple tuh oke :]
3:
jika berlaku perselisihan faham , cuba cakap leklok ngan couple korang tuh .
lepas tuh mintak maaf tau , n korang perlu lah saling memaafkan :]
4:
usahlah korang menilai couple korang berdasarkan darjat couple korang ,
ala cinta sejati tak memerlukan semua tuh lha :]
5:
ucakap perkataan ajaib iaitu AKU CINTA KAMU , 
apabila korang ucapkan , TUNAIKANLAH :]
6:
korang tak perlulah ter-over romantik dgn couple korang tuh .
sebab itu hanya membuatkan couple korang rimas !
ingat tuh :]
7:
jganlah terlalu mengongkong couple korang . tambah'2 lagi korang 
bukan SUAMI ISTERI pon ! jeles biar bertempat tau :]
8:
jangan terlalu nak tunjuk korang lah sangat baik dan sempurna gitu .
just be your self oke :]
9:
jgn lah duk banding couple korang tuh dengan ex'2 korang tuh !
sebab korang mcm lebih mementingkan ex korang tuh :]
10:
kurangkan lah menunjukkan korang punya keburukkan .
takkan lah sampai kahwin korang nak bawak keburukkan korang tuh :]
11:
bila korang having a date tuh . jangan lah fokus 
tentang bab masalah korang tuh , cari lah topik yg menarik ,
nanti tak pasal'2 tertekan pulak couple korang .
kesian :]
12:
gunakan daya pujukkan yang tinggi smasa korang
nak pujuk couple korang . ala korang msti pandai bab pjuk memujuk .
kan kan :]
13:
panggil lah couple korang dengan panggilan yg istimewa ,
ala si dea kan istimewa so panggillah dgn panggilan yg
istimewa gitu :]
14:
lakukan aktiviti yg dapat merapatkan hubungan silaturahim .
contohnya berkelah , joging bersama dll :]
15:
cuba fahami hobi couple korang , contohnye bila couple korang suka
bermain sepak takraw . biarkan dea bersukan .
jgnlah korang ckap couple korang tak de mase untuk korang :]

that's all tips yg mya nak share kat korang .
lau korang tanak amalkan pun tape :]
hope you enjoy !

*tapi ingat , jage batas pergaulan korang tuh ! mya 
dah ckap neyh . jgn kata mya tak ckap oke :[]

dah bace ? like lha :]

Wednesday, 9 November 2011

bagus awak buat sy mcm neyh :]/:[



hmph , awak sy nad tnye neyh . awak bz sangad ke ?
sampai tad mcg sy trus sari dua neyh :[
laO bz bOle tad cakad ?
sy tak marah Owm awak , 
sy bOsan taO tad laO Trus mcm neyh !
awak lyan fb bOle jerp~
awak lyan game bOle jerp~
#watdefish !
tOlOng ah awak .
jgn uad sy mcm neyh ,
i miss u a lOt awak :[





dah bace ? like lha :]

COPYRIGHT . SEMUA YANG BERADA DALAM BLOG INI HAK MILIK MYA