genx yg mya sayam ketad'2 !

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

Sunday, 25 December 2011

mya pindah ?

jwab salam dulu yew , hye reader's . 
sejak akhir'2 nim bnyak org tnye , mya nak pindah kew ?
pindah mane ? bile ? ouh , penad nak jawab .
sebernanya memang mya nak pindah dah pun , dgn berat hati tau !
mya pindah ke kg mama mya ,
mya stay sane n skola sane .
dalam kemaman lha jgak .
sedey sangat mak tnggal kwan n mr right mya :[
tapi mya terpakse .
sorry frens , klha .
taded mood nak tulis pnjang'2 .
makin sedeh plak .
kbhaip !

dah bace ? like lha :]

Friday, 9 December 2011

segmen | Jom Follow Blog Remyhazza



jawab salam tu dulu yew . 
nak jOin ? tekan sini
tujuan dia buat segmen ni adalah ,
dia nak target follower blog dia 500 orang .
mya pun dengan baik hati men'join' lah sekali .
*follow dan terus masuk segmen ni*

= blog ni bnyak entry menarik tau ,
sebab itulah membuatkan mya tertarik  dgn blog dia.
= blog dia pun simple but nice dan kemas !
= segmen dia pun ada hadiah . best-best 

tarikh tutup : 
15 Dec 2012 pada pukul 12 mlm.

dah bace ? like lha :]

Segmen | Genk Cari Blogger

jawab salam tuh duluw , wah ! mya masuk sagmen pulak .
nak jOin ? tekan sini

dah bace ? like lha :]

Tuesday, 6 December 2011

JOM TAMBAH FOLLOWER



nak join jugak ? BOLEH ! TEKAN SINI
jomlah join tarikh tutup : (11.12.11) menjelang tengah malam..


sebab mya join :-
 : naklah jugak follower mya bertambah mcm kOrang =]

: mya tertarik dgn segmen niy , sngat ringkas tapi namun memberi bnyak makna .

: dapat mengeratkan hbngan silaturahim lah jgak .






dah bace ? like lha :]

Thursday, 1 December 2011

thanks sayang =]


jawab salam tuh duluw ! wahh mya happy sangat kelmarin .
tahu tak napew ? mya dapat jumpe mr right mya .
setelah sekian lame tad berjumpa , lame tao !
apapun thanks sayang buat sy bertambah bahagia ,
walau pun tak sampai 2hours .
tak kesah lha dpat jmpa jgak kan  , thanks a lot :* !
I L Y S M 


dah bace ? like lha :]

Monday, 28 November 2011

cerita lawak :]

jawab salma tu duluw yerp ! hari niy mya rasa
nak share cerita'2 lawak jerp kat kOrang , jOm bace !

->nak citew pun malas :]
Pada masa dahulu, ada sebuah kampung di mana semua rakyatnya amat rajin belaka tidak ada yang malas. Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas.
Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku, katanya, “Patik adalah yang paling malas.” Raja pun bertanya, “Apa tahap malas tuan hamba?” Lalu jawab lelaki tersebut, “Kalau patik hendak makan, ada orang yang suapkan patik.”
Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi lalu berkata, “Patik lebih malas lagi daripada dia tuanku.” Tuanku pun bertanya kepadanya, “Sampai mana pulak tahap malas tuan hamba?” Maka jawabnya, “Kalau patik makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan.”
Maka raja pun terdiam seketika. Tanpa disangka² datang seorang budak lelaki kepadanya sambil berkata,
“Patik adalah yang paling malas tuanku.” Raja pun bertanya, “Bagaimana pula tahap kemalasan kamu si budak?” Budak itu pun menjawab, “Nak cite pun malas.”


->ujian kesihatan :]
Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Lias terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati Amin.
Lias : Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Lias : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah
terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Lias : Saya datang untuk ujian air kencing…


->penadol
Asari melihat rakannya, Ajoi sedang membuat kopi. Kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Asari bertanya kepada Ajoi…
Asari: “Kenapa kau masukkan panadol dalam kopi tu?”
Ajoi: “Kopi ni panas… bagi panadol kurang sikit panas dia…”


->mayat
Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya… tangannya pon sedang menunjukkan tanda “peace”…

->kali pertama pembedahan
Seorang pesakit yang akan dibedah terbaring di katil bilik bedah dengan muka yang pucat. Seorang doktor bedah muda masuk sambil menyapa pesakit tersebut dengan ramah.

"Awak kelihatan takut sekali, jangan bimbang, semuanya akan berjalan dengan baik dan lancar, jadi tabahkan hati mu..."

"Bagaimana tidak takut doktor, seumur hidup, inilah kali pertama saya dibedah."
"Sama-sama, saya juga kali pertama buat pembedahan, saya sama sekali tidak merasa takut..."
-SUMBER-

KLHA WATLEK WATPEACE ^_^v
tu jerp mya nak share , enjOy yaw ~


dah bace ? like lha :]

Thursday, 24 November 2011

im sorry :[

awa sy nak mintak maaf sebab akhir'2 nim
sy kerap buat awak tertekan , marah , trase aty nan sy .
sy sendiri pun tak tahu nape .
terukkan dapat makwe mcm sy .
tapi ,
DEMI NAMA ALLAH ,
SAYA MASIH CINTAKAN AWAK :[


dah bace ? like lha :]

Tuesday, 22 November 2011

JOM TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWER !

WAJIB JAWAB SALAM TUH DULUW ! hye reader's .
hOhO tadikan lepas mya mengedit belog mya yg tak cunss ni mya pOn dgn rajinnye jenjalan melawat belOg org lain . *HOBI TUH !
pastu bila mya fOllow blog kak dyla
mya tertarik 1 sagmen kat blOg dea .
nak tahu sagmen apew ? TAJUK ENTRY NEYH LHA SYG :]
.
.


#cantek banner akak :[]

k lah meh mya nak citew sikit pasal blog mya yg biase'2 nie :

-> ni blog kedua mya . blog pertame mya ada , 
tapi tak aktif pun . sebab blog 1st mya , mya buat masa
mya masuk bengkel COOL BLOG :]
* dulu mya pernah masuk bengkel COOL BLOG .
wahh , masa mya masuk bengkel tu mya tak tahu apa'2 pun pasal blog ni !
bila dah msuk bengkel tuh dea ajar lah serba sedikit tntang blog ni .
cikgu'2 yg ajar mya tu ckap bole buat duit .
tapi sampai sekarang mya tak tahu mcm mana nak buat duit!

-> blog ny cantek sebab mya ekut tutorial orang *cantek ke ?

-> kalau mya rasa nak luahkan ape'2 , ney lah my online diary mya !
nak'2 pasal  mr right mya .HEHE .
 
-> ni 1st time mya masuk contest , 
kalau tak menang pOn tape . 

-> mya nak lah jgak blog mya Ramai yg fOllow , jeles tau 
tngok blog orang beratus - ratus yg follow !

ni mya tag orang bertuah ! akma .
*sorry mya tag sorang je , mya tak tahu nak tag sape =,='




dah bace ? like lha :]

Monday, 21 November 2011

background mcm mya :]

jwab salam tuh dluw ! hye reader's , lam 1 minggu lpas adew lha sOrang dua
 adek ni tnya mya .
akak'2 , akak ambik kat mane background untuk blog akak ?
share kat adek bOle , nak gnew jgak .
oke lah tapi sebelum tuh mya mintak maaf baru nak share oke :]
tak engat lha syangss .
untuk adek yg mintak di rahsiakan identiti tuh ,
meyh akak ckap .
akak ambek kat sini jerp 
.
.
.
.
.
.
.

tekan sini :]
 
oke ? cantek'2kan ? oke lha tuh jerp yg mya nak share harini .
lau kOrang nak pun just take it ~
enjOy it , kbhOi :[] 
p/s : untuk adek tuh tak pyah lha creadit'2 oke . akak tak 
perlukan pOn :]


dah bace ? like lha :]

tIPS KEKALKAN HUBUNGAN CINTA KORANG :]


jwab salam tuh duluw ! hye reader's , hari ni mya mcm rajin nak menaip jerp .
mya nak kongsi kat kOrang tip sikit untuk kkalkan hbngan korang ~
*i hOpe percintaan i kali ni kekal lha , tanak sekerat jalan :]* haha BERHARAP SANGAT 






1:
mulakan hubungan korang dengan ikhlas , jangan malu untuk jadi diri korang 
yang sebenarnya oke :]
2:
korang perlu  lha percaye 1 same lain , jgn lha duk percaye sangat 
ape yg org ckap kat korang pnye couple tuh oke :]
3:
jika berlaku perselisihan faham , cuba cakap leklok ngan couple korang tuh .
lepas tuh mintak maaf tau , n korang perlu lah saling memaafkan :]
4:
usahlah korang menilai couple korang berdasarkan darjat couple korang ,
ala cinta sejati tak memerlukan semua tuh lha :]
5:
ucakap perkataan ajaib iaitu AKU CINTA KAMU , 
apabila korang ucapkan , TUNAIKANLAH :]
6:
korang tak perlulah ter-over romantik dgn couple korang tuh .
sebab itu hanya membuatkan couple korang rimas !
ingat tuh :]
7:
jganlah terlalu mengongkong couple korang . tambah'2 lagi korang 
bukan SUAMI ISTERI pon ! jeles biar bertempat tau :]
8:
jangan terlalu nak tunjuk korang lah sangat baik dan sempurna gitu .
just be your self oke :]
9:
jgn lah duk banding couple korang tuh dengan ex'2 korang tuh !
sebab korang mcm lebih mementingkan ex korang tuh :]
10:
kurangkan lah menunjukkan korang punya keburukkan .
takkan lah sampai kahwin korang nak bawak keburukkan korang tuh :]
11:
bila korang having a date tuh . jangan lah fokus 
tentang bab masalah korang tuh , cari lah topik yg menarik ,
nanti tak pasal'2 tertekan pulak couple korang .
kesian :]
12:
gunakan daya pujukkan yang tinggi smasa korang
nak pujuk couple korang . ala korang msti pandai bab pjuk memujuk .
kan kan :]
13:
panggil lah couple korang dengan panggilan yg istimewa ,
ala si dea kan istimewa so panggillah dgn panggilan yg
istimewa gitu :]
14:
lakukan aktiviti yg dapat merapatkan hubungan silaturahim .
contohnya berkelah , joging bersama dll :]
15:
cuba fahami hobi couple korang , contohnye bila couple korang suka
bermain sepak takraw . biarkan dea bersukan .
jgnlah korang ckap couple korang tak de mase untuk korang :]

that's all tips yg mya nak share kat korang .
lau korang tanak amalkan pun tape :]
hope you enjoy !

*tapi ingat , jage batas pergaulan korang tuh ! mya 
dah ckap neyh . jgn kata mya tak ckap oke :[]

dah bace ? like lha :]

Wednesday, 9 November 2011

bagus awak buat sy mcm neyh :]/:[



hmph , awak sy nad tnye neyh . awak bz sangad ke ?
sampai tad mcg sy trus sari dua neyh :[
laO bz bOle tad cakad ?
sy tak marah Owm awak , 
sy bOsan taO tad laO Trus mcm neyh !
awak lyan fb bOle jerp~
awak lyan game bOle jerp~
#watdefish !
tOlOng ah awak .
jgn uad sy mcm neyh ,
i miss u a lOt awak :[





dah bace ? like lha :]

Monday, 31 October 2011

JUST WANT TO SAY THAT = IM HAPPY :]

Happy Poems Pictures, Images and Photos



wah ! HAPPY ? taO tad napew mya happy , sebubb . .
mya dah 'ehem-ehem' smle nan mr right mya , WALAWEH !
so mmg arw mya happy , thanks awak buat sy smile smUle :] *ececeh*
mya harap lpas neyh dah tad clash'2 lagy yerp , tamOo'2 ~ 
it's hurt 4 me to face it again and again k syg .
awak taO apew syangg , HAHA !
k lha thats Oll  , syangg :
thanks 4
 everythingsSs :]




dah bace ? like lha :]

Thursday, 27 October 2011

sOrry tO sAy Syang :'|





yie , yie taO tad mya sayang sangad yie . yie taO tad napew mya slalu blOck yie ? cOz mya sakid aty tengOd pOst yie ! msty yie ckap mya jeles kan ? yewp, emank mya jeles . yie taO pew prasaan mya !
mya jady saked aty bilew sari suntuk yie lacOm tad mcg/qOl mya . yie On9 bleh puladd ~
yie mcg fara bleh puladd ~ mya saked aty taO tad , yie emank dOd taO prasaan mya . se agy mya nOd yie taO yg mya emank dOd suke yie lebeyhkan fara dari mya , yie ckap yie syang mya ! p gnie kew care yie 2juk syang yie tuh , yie taO tad yg yie dha buad mya rase yie dah emank dOd syang mya .
 mya taO yie mybe mrah mya ckap gtoO , tapy mya nak luahkan jgak .
 mya tad taO napew yie jady mcm neyh , kew sbub fara ! 
to fara : tahniah sebub awak berjaye buad dea tertarik untuk syaNG fara , tad mcm mya kan .
 sampay skuunk mya tad dpat buad dea tertarik untuk syg mya : ]
yie , tady paiz adew gtoO mya yg yie 2lis kat wall yie 
yg yie suh mya nan faiz g mampOsh ! betOl ke ? mya tad dpat nak tngOk sendri cOz mya blOck 
yie , nape yie 2lis mcm tuh ? mya adew uad yie mrah ker ? 
mya mintak maaf bnyak'2 k , kbhaii syang :]
*hari neyh first Time mya tulis terus nAme yie , byase 
mya tulis MR RIGHT*



dah bace ? like lha :]

Tuesday, 25 October 2011

sY rINkDUW AwAK SYanGG (!)


lame mya tad jumpe awak kan mr right :[ , 
mya rindu awak sanad'2 . 
mya taO yg skunk neyh itewr taded papew hbngan ,
tapyy , , nape awak SOMBONG sanad !
mya rindu nak mcg nan awak ,
mya sedar laO mya mcg awak skunk mya mcm tad appy .
cOz mya rase cam mya TENGAH GANGGU AWAK ! 
mya jgak rindu nad dngar suare awak ,
nad dngar awak GLEKEK SUKE :]
tapy taphe lha , nad buad mcm mner .
mya slalu hOpe awk qOl mya ,
tapy fOn mya ttp snyi :'(
*awak tengah happy kod skunk*
taphe lha , nver mind !
kbhoii ~



dah bace ? like lha :]

Wednesday, 19 October 2011

nOtim tO say : [

16.10.2011 <--- tarikh keramat neyh ! ececeh ~ takk lha .
bnow tuh tarikh mya dha berbaik smle nan mr right mya : : ]
tapi ukan cple taO ! tpi mlam tuh jgak mya thu yg dea syangg Oam len .
tapi sbg adex angkad lha . first time dea ngaku yg dea syangg Oam len .
wahh ! nak nangess rase *sobsOb : [
tape lha mya tak marah owm syangg .
coz mr right ckap dea tamO cple pOm nan adik dea tuh !
then mr right ckap lagi yg dea nak pgg jnjy dea tuh ~
tapyyy kann dea msty ade niat nak cple kan nan adik dea tuh .
arapp arw , sebub dea terikat nan jnjy dea jew kOd ,
dea tak cple tUh . . kan'2 ?
tape lha btw ,
''seMOgE BeRBaHAGIA DenGaN ADiK BARU YEpp SaYANG''
*walaweh ! ayat marah tuh !




dah bace ? like lha :]

Thursday, 13 October 2011

TERPAKSA MELEPASKANMU SYANGG |':

  maafkan mya krne trpakse mlpaskan awak prgi . tapi mya tao msti awak suke kan .
mya dah pnat dgn awak , knpe awak slalu nak uat hal , nak bgi mya sakid aty .,
ape salah mya ? pas neyh awak pergi lha cple nan bdak tuh oke , mya tak ksah !
mya rela lau awak bhgie , mya tak ksah nan diri mya . nak mati ke . .
biarlah ! mya mcm bonekan kan ? tak dew prasaan ~
mya tahu awak tamo0 cple len sbb awak terikat nan janji awak tuh ,
awak bkan syang mya lagi owm kann syaannngg?
syangg , awak tao tak awak bnyak brubah !
awak dah tak mcm dluw ~
sy nak papa saye yg dluw ! yg slalu syangg kan mya <3
mybe slah mya jgak kan syangg .
tapi mcm mne owm , awak ttap mya syg .
jgan care kat mya lgi k , lao awak bce entry neyh .
cbe faham ape mya nak : )
terima kasih atas sglanya awak ! *sobsob* [:




dah bace ? like lha :]

sampai bile ak harus teruss menunggu ? aku dah penat syg =='

 
glitter-graphics.com

bile mya duk kt tingkap blik mya then mya tngok langit ,
ade bntang , ade bulan . indahh sgat'2 ~
seindah kenangan ktew kan syangg .
syangg , awak tahu tak ?
tiap kali sy tngok lngit ,
sy trngat kat awakk , syangg .
nak tahu tak nape ?
sbb kenangan ktew to0 lha .
syangg , awak tao tak ?
sy tringin sngat nak brsame awak smle ,
tapii , smpai bler sy harus tnggu awak .
sy dah ready nad brsame awak lgy ,
tpii , nape awak mcm ignore sy jed ?
nape ,
stkat neyh awak blom mnx btol'2 owm
nak cple nan sy !
syangg , i just want 2 say that
im tired of waiting you --'



dah bace ? like lha :]

Sunday, 9 October 2011

KITEW DHA CLASH , TAPI MASIHKAH ADA HARAPAN UNTUK KITA BERSAMA LAGI

tak percaye kan ? tup tap tupa tap mya dha clash nan mr right mya ):
tapi , mya masih m'harapkan ktew dpat bersame lagi .
tapi skunk mya tngod mr right dha mcm tad sayang mya lagi .
seriously mya ckap neyh !
adew sblm neyh mr right mintak cple smle ,
tapi mase tuh . . .
im not ready yet , coz still marahkan mr right : :
im sorry dear ):
tapi cam ner owm , mr right ttp di hati mya .
bkan untuk smntara but utk slamanye ~
*walaupom tady mr right buat mya sakit aty *





dah bace ? like lha :]

Sunday, 11 September 2011

JUST SENYUM BILE TERINGAT KE6NGAN KAT PANTAI TUH =)


emph , cantik tad pic neyh ? tak tape lha . bler tngk pic neyh tingad pulod kat mr . right  mya . bkpew ? doh nme dea tebeng situ !  erm ,pic neyh mya ambek mse pgi pantai nan bff mya . best cngad'2 ! smpat lg posing'2 ~ !  mse kat pantai tuh ttbe tingat pulak kt mr . right . adusss ~ mya pon dha jarang g pantai nan mr right skunk , sbuk expom . tapi ! jgn fkir kte oam uad mnde tak baek ! tamo0'2 ~ kte oam prgi brteman tao0 .HEHE , k lha mlas plak nak 2lis bnyad'2 kbai !  cyunx mr right kuwad'2

dah bace ? like lha :]

Saturday, 13 August 2011

PA , NAPE PA CAM NEYH ?

OKE , terus terang ma cakap pa mcm dha tad syg ma an ?
skunk kte dha tad brhbung lconx kan pa ?
ylah , nad mcg parenz tad bg gne f0n .
lo0 0n9 0wm kdg'2 pa tad 0n9 .
n kdang'2 pa bz nan game tuh .
lo0 dha bosun cakap !
kte break arh , p ma tad arap tuh !
pa tao an ma cyunx pa ,
oke lha , mlaz nad 2lis pepnjang .
KBAI :"(
*pa tta d aty ma , ukan smntre p 4eva*




dah bace ? like lha :]

Friday, 29 July 2011

cyunx papa

oke , sbrnanya nga buhsank nih . -HEHE , so mya nga ajen nad menaip nih , jom dngar !
axd kan ad dax uh mrah mya , sbb ? sbb mya like status dea . apew dea 2lis mya like'3 smpai lebam .-HIEHIE . mcm'2 dea ckap at mya , babi lha . emph , bdak'2 kan . p2 last dea ckap "ker nak suh ambik smle 4we mg" , trkjut mya ! shit lha kao nih ! men nad amik 4we oam . ambik lha lo0 brany ! t mya tumbuk , dush'2 . ka0 cper gua mao gyang hah ? try arh ambik papa aq , takkan bleh !  kan papa ? pa tamo0 kn dea an ? lo0 tam0 jgn lyunx dea , ma hempok kang !  jgn k , ma cyunx papa .
papa ! i <3 u so damn much tao0 !  k lha , that's oll . 6tod cuda . *ape ntah yg aq merapu*
KBAI :)

dah bace ? like lha :]

Saturday, 16 July 2011

nape ?

awak suke mmperbesar an hal kcik an ?
k fine , byep !

dah bace ? like lha :]

Friday, 24 June 2011

ARY NY BESDAY MR RIGHT !

HAHA . *tp tuan dea x ngaku yg ary ny bday dea* .
ary ny mya g anxdy at dewu nan mr right n lisa .
besh , sy0k cngad . xp mse nad blik uh ,,,,,,,,,,,,,
b a l a b a l a .
f0n kte0rng hilang lha ! hmph , nad uad cm ner .
redho jed lha kan cyunx . :'(
dah bace ? like lha :]

Wednesday, 8 June 2011

why ?

http://www.cute-smiley.combxpe arh ? sari aq x sked aty nan mg d0d s0h ker ?
bxpe lha mg d0d pkir arh nde mg uad tuh dluw ?
p an , aq asew mg d0d to0 un nde mg uad tuh ,
ley ad aq saked aty ! mg an , ganer ngat .
panxday uad aq saked aty jed .
p lo0 aq tuh ! cpad ngat mra , tkan .
p2 skali mra uh , mmg pergh arh aq kne.
orx ? kew gner ?
p beza an nan aq ,
aq jarang uad gto0 at mg .
aq caiyunx mg exp0m !
p gto0 arh , aq kne sab0w jed lha nan pnga mg tuh !
ckup arh to0 , mlaz dha 2lis ,
koho saked aty ad arh .
byed :')
dah bace ? like lha :]

Friday, 3 June 2011

im appy wif u 4eva n after sayang

appy ?
yes ! that i want if i be wif u .
hmph , nothim lg yg sy bleh ckad .
slain sy appy nan awad .
sesangad .
n sy h0pe awad un same .

mcam sy jgads !
thanxs awad ,
c0z uad sy bahagia .

----end----

dah bace ? like lha :]

COPYRIGHT . SEMUA YANG BERADA DALAM BLOG INI HAK MILIK MYA